---
Все буде Україна!

Вітаємо переможців Конкурсу «Краща іграшка 2020»! Як проходив конкурс

26.02.2020

Відбувся 17-й національний конкурс «Краща іграшка 2020», який проводиться щорічно у рамках міжнародного Форуму дитячих товарів Baby Expo.

Іграшки завжди і у всі часи були предметом, про який мрієш. Кожен з нас прагнув щось особливе. І багато дорослих зворушливо зберігають хоча б одну улюблену іграшку, адже з нею пов'язано стільки теплих спогадів! Вчора наше почесне журі все перевірили, зіграли, поринули в дитинство, і водночас оцінили іграшки як фахівці свого напряму.

Нинішні переможці конкурсу були визначені професійним журі, до складу якого входило 10 експертів: науковців, психологів, педагогів, представник ДП Укрметртестстандарт, художник і експерти з безпеки товарів для гри. Члени журі оцінювали запропоновані на конкурс новинки за такими критеріями: функціональність іграшки, художньо-технічний та естетичний рівень, відповідність віку дитини, розвивальні можливості, новизна та оригінальність задуму. У конкурсі взяв участь 51 зразок від 19 українських виробників.

Переглянути детальний список переможців можна за посиланням

Як бачимо, конкурс розвивається й щороку кількість зразків-учасників збільшується. Було представлено різноманіття цікавих настільних ігор, товарів для творчості (пластилін, слайм, кінетичний пісок), іграшки для найменших, транспорт, дерев’яні іграшки, електронні конструктори, театр тіней, світловий стіл для малювання піском… Членам журі в майбутньому хочеться бачити більше ігор для спортивно-фізичного навантаження.

Варто зазначити, що експертне журі оцінює іграшку не завжди передбачувано, іноді наші очікування не підтверджуються. Ми бачимо іграшку, яка нам або подобається, або ні. А експерти ж оцінюють ретельно кожну з категорій, а згодом ще проводять колективне обговорення для фінального визначення найкращих.

Як бачите, асортимент іграшок українського виробництва дійсно великий, а виробники пропонують безліч цікавих речей для дітей різного віку — від м’яких іграшок та настільних ігор до електронних конструкторів. Тож розвивайтеся та розважайтеся цікавими та безпечними українськими іграшками!

Іграшки, які отримали номінації, будуть також представлені на виставці BabyExpo, де буде відведена спеціальна зона з експозицією.

Урочисте нагородження переможців національного конкурсу «Краща іграшка 2020» відбудеться 10 березня 2020 на виставці товарів для дітей BABY EXPO 2020 року за адресою: Київ, Броварський проспект 15, МВЦ.

Слідкуйте за нами:

стати учасником виставки